Przygotowanie klasycznego karpia w galarecie to prawdziwa sztuka, która łączy tradycję z precyzją kulinarną. Aby osiągnąć doskonały smak i estetyczny
Skąd pochodzi tradycja karpia na Wigilii? Karp na wigilijnym stole to tradycja, która ma swoje korzenie zarówno w polskiej kulturze,
Ryba w galarecie pojawia się najczęściej na stołach wigilijnych jako alternatywa dla filetów rybnych i ryb podawanych w całości. Zapraszam
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych to bardzo prosty przepis na szybki deser. Ciasto to idealnie nadaje się na ciepłe
Sernik bez pieczenia na herbatnikach to proste i bardzo smaczne ciasto, idealne do popołudniowej kawki. To ciasto nie wymaga od
Dziś na kolację miałem ochotę na „galaretę”, więc przygotowałem na szybko mięso, warzywa i zalewę. Zimne nóżki z kurczaka to
Tort chałwowy to chyba jeden z najsmaczniejszych tortów jakie udało się przygotować. Puszyste biszkopty nasączone kawą i przełożone masą chałwową.