Łosoś na słodko ze szparagami w 20 minut
Łosoś na słodko ze szparagami w 20 minut to obiad, który przygotujecie dosłownie w niecałe pół godziny. Danie jest bardzo proste, nie wymaga wielu składników i z całą…
Nowalijki, przedsmak lata na talerzu
Początek marca to czas, gdy do kuchni dyskretnie zakrada się wiosna w postaci nowalijek. Stęsknieni za smakiem noworocznego pomidora, sałaty czy szczypioru sięgamy po nie coraz częściej. Na…
Wyciskane soki receptą na zdrowie – czyli dlaczego warto pić świeży sok z warzyw i owoców?
Świeży sok to fantastyczne źródło witamin i składników odżywczych. Od dawna szukasz już sposobu na to, by skutecznie o siebie zadbać? Codzienne picie soków to po prostu recepta na zdrowie…
Cząber górski i jego właściwości
Cząber górski to popularna przyprawa, dzięki której nasze potrawy mogą nabrać wyjątkowego charakteru. To jednocześnie wspaniałe wsparcie dla naszego zdrowia, z mocy którego z pewnością warto skorzystać. Dlaczego?…
Indyk w kulinarnych tradycjach świata
Mięso indycze coraz częściej gości na naszych stołach. Na terenie Unii Europejskiej to Polska jest jego największym producentem, na co wskazują eksperci programu „Indyk z Europy – pod…
Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk?
Czy wiesz, że każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem…
4 napoje na przeziębienie, które wzmocnią Twoją odporność
Twój układ odpornościowy jest stale aktywny, zwłaszcza teraz w okresie nadchodzącej zimy – żeby utrzymać tę aktywność, potrzebuje dużej ilości witamin i minerałów. Poniższe 4 przepisy na soki…