Tortilla po meksykańsku
Tortilla po meksykańsku to absolutny klasyk kuchni meksykańskiej. Aromatyczny, pożywny i sycący obiad z mięsem mielonym przyprawionym mieszanką meksykańskich ziół z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy. Całość zwinięta…
Szakszuka w stylu orientalnym
Szakszuka w stylu orientalnym to pomysł na pełne orientalnych smaków i zapachów śniadanie. Przygotowanie tego dania nie zajmie Wam więcej jak 15 minut. Możecie tutaj wykorzystać gotową przyprawę,…
Naleśniki po meksykańsku
Pyszne naleśniki z nadzieniem z mięsa mielonego, wołowego z dodatkiem meksykańskich przypraw, kukurydzy, fasoli i groszku to pomysł na obiad, albo wczesną kolację. Naleśniki po meksykańsku możemy podać…
Tortille po meksykańsku
Zapiekane tortille po meksykańsku z wołowiną, fasolą, z dodatkiem salsy pomidorowej i świeżą kolendrą to błyskawiczny pomysł na obiad. Tortille obowiązkowo trzeba podać ze świeżą kolendrą, wtedy całe…