Sezon grillowy jest pomału się rozpoczyna. Najwyższa pora na parę przepisów na dania z grilla. Dziś będzie to czosnkowa marynata do karkówki.
Nie bójcie się czosnku, bo mięso będzie miało tylko delikatny aromat. Będzie kruche i soczyste.
Składniki
- 400ml jogurtu naturalnego
- 4 – 5 ząbków czosnku
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- ok. 1 kg karkówki
Czosnkowa marynata do karkówki – przepis
- Czosnek przeciskamy przez praskę.
- Dodajemy jogurt naturalny, zioła prowansalskie i dokładnie mieszamy.
- Karkówkę kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i marynujemy w jogurcie z czosnkiem.
- Odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
A tutaj macie inne PRZEPISY NA DANIA Z GRILLA !
Jogurt i mięso… Normalni jesteście?
Jogurt nadaje kruchości. Proponuję spróbować!