Sezon grillowy jest pomału się rozpoczyna. Najwyższa pora na parę przepisów na dania z grilla. Dziś będzie to czosnkowa marynata do karkówki.

Nie bójcie się czosnku, bo mięso będzie miało tylko delikatny aromat. Będzie kruche i soczyste.

Składniki

  • 400ml jogurtu naturalnego
  • 4 – 5 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • ok. 1 kg karkówki

Czosnkowa marynata do karkówki – przepis

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  2. Dodajemy jogurt naturalny, zioła prowansalskie i dokładnie mieszamy.
  3. Karkówkę kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i marynujemy w jogurcie z czosnkiem.
  4. Odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

A tutaj macie inne PRZEPISY NA DANIA Z GRILLA !

Obejrzyj nasze filmy: