Cannelloni z mięsnym farszem

Cannelloni z mięsnym farszem

Klasyczny sos napoli można zaserwować w nieco innym wydaniu. Potrzebować do tego będzie makaron canneloni, naczynie żaroodporne i trochę wyobraźni. Wystarczy tylko nafaszerować makaron i go upiec – dostaniemy pyszne cannelloni z mięsnym farszem.

Zapiekanki są powszechnie lubiane i często przygotowywane.

Listę najpotrzebniejszych produktów i przepis przedstawiam poniżej.

Składniki:

  • 2 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g wołowiny
  • 20 dag żółtego sera
  • 250 g makaronu canneloni
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz, ulubione zioła do smaku
  • 1łyżka masła
  • Oliwa z oliwek do smażenia

Przepis cannelloni z mięsnym farszem

  1. Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, gdy cebula będzie miała złoty kolor dodaj mięso
  2. Makaron cannelloni ugotuj al dente, w osolonej wodzie
  3. Do tak przygotowanego farszu dodaj pomidory z puszki, dopraw solą, pieprzem, i wybranymi ziołami, całość duś około 10 minut pod przykryciem. Dodaj 10 dag żółtego sera do sosu
  4. Gotowym farszem nadziewaj makaron, możesz wykorzystać do tego rękawa cukierniczego
  5. Przygotuj naczynie żaroodporne, wysmaruj masłem oraz ułóż makaron, posyp żółtym serem. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.