Spring rolls

Spring rolls przepisy uwzględniają zarówno osoby pozostające na dietach wegeteriańskich (wegetariańskie spring rolls) jak i tak zwanych „mięsożerców”. Poniżej prezentujemy przykładowy spring roll przepis.

Spring rolls przepis wymaga cierpliwości, bowiem przygotowanie może pochłonąć okres wynoszący nawet sto osiemdziesiąt minut. Potrzebne będą arkusze papieru ryżowego, trzysta pięćdziesiąt gramów mięsa mielonego gatunku wybranego wedle własnego upodobania, sześćdziesiąt gram makaronu ryżowego (waga PRZED ugotowaniem, to jest nabraniem dużej ilości wody), dwóch łyżek dobrej jakości oleju do smażenia, około stu gramów cebuli, sto gram porządnej marchwi, dziesięć gram grzybów mun (po namoczeniu masa powinna wynieść mniej więcej sześćdziesiąt gram), dwadzieścia gram imbiru, około dekagrama czosnku, dwie łyżki sosu rybnego, dwie łyżki sosu sojowego, dużą garść kolendry, małą garść szczypiorku, małą garść mięty, ćwierć litra oleju.

Opcjonalnym dodatkiem, jednak możliwym do bezpiecznego pominięcia są także jajka w ilości do dwóch sztuk. Oczywiście istnieją też inne spring rolls przepisy i serdecznie zachęcamy do eksperymentów.