Suszone pomidory
Suszone pomidory można znaleźć na sklepowych półkach, w zalewach oraz z różnymi dodatkami np. z czosnkiem i żurawiną. Powstają podczas suszenia dojrzałych pomidorów, na słońcu lub w piekarniku,…
6 zaskakujących, niekulinarnych zastosowań jajek w domu
Uwielbiamy je w postaci jajecznicy, gotowanej, smażonej, omleta, ale jajka to nie tylko rozkosz dla naszych kubków smakowych. Mogą być również bardzo przydatne w domu. Więc nie wyrzucaj…
Dobrze zbilansowana dieta wegetariańska – na co zwrócić uwagę
Decyzja o rezygnacji jedzenia mięsa nie musi oznaczać, że jednocześnie nie będziemy mogli jeść naszych ulubionych potraw. Na sklepowych półkach coraz częściej możemy znaleźć, produkty zastępcze. Zmiana sposobu…
Woda po gotowaniu jajek – jak ją wykorzystać
Jajka to jeden z najbardziej popularnych produktów wykorzystany w kuchni. Jajka możemy przygotować na wiele sposób. Idealnie pasują ugotowane na śniadanie jako jajka na miękka albo twardo, ale…
Mleko prosto od… owcy. Dietetyk o zaletach nabiału owczego
Co łączy grecką fetę, włoski ser Pecorino i podhalańskie sery od bacy? Wszystkie wytwarzane są z mleka owczego. Dlaczego warto wzbogacić dietę o nabiał owczy, wyjaśnia Anna Radowicka,…