• Pasta kanapkowa z kukurydzy
    Śniadania

    Pasta kanapkowa z kukurydzy

    Pasta kanapkowa z kukurydzy przypomina odrobinę taki domowy hummus. Smak pasty podkręcimy odrobiną orientalnych przypraw – curry. Możecie przygotować to smarowidło do kanapek w blenderze, wtedy będzie przypominało…

Pasta kanapkowa z kukurydzy

Pasta z kukurydzy to idealne rozwiązanie, kiedy brakuje Ci czasu i pomysłu, aby zabłysnąć na rodzinnych spotkaniach. Idealnie nadaje się jako pasta śniadaniowa, ale równie dobrze komponuje się ze słonymi krakersami lub jako dip do chipsów. Pasta z kukurydzy z puszki  jest niezwykle proste. Wystarczy, że zmiksujesz kukurydzę z puszki wraz z kilkoma przyprawami oraz warzywami, które doprawią całą kompozycję. Kukurydza jest dość słodka, dlatego warto do niej dodać czosnek, cebulę, paprykę ostrą, aby wzmocnić smak. Pasta kanapkowa to najprostsze co możesz wykonać w domu, posiadając tylko kilka składników.

Pasta z kukurydzy przepisy

Pasta do kanapki z kukurydzy jest idealna na śniadania, kolacje i jako przekąska. Możesz dodać do niej bułkę wieloziarnistą oraz surowe warzywa takie jak pomidor, ogórek czy papryka, które wzbogacą twój codzienny posiłek. Jeśli jesteś na diecie wykluczeniowej to idealnie sprawdzi się wege pasta kanapkowa. Wystarczy, że dodasz warzywa i przyprawy do swojej pasty.

A jeśli nie wykluczasz żadnych składników ze swojej diety, to do pasta kanapkowa z kukurydzy możesz dodać ser feta lub ser kanapkowy, który trochę zagęści pastę kanapkową. Pasta do kanapki z kukurydzy daje nam spore możliwości zarówno dla osób na diecie tradycyjnej, jak i wegetariańskiej i wegańskiej, a także na diecie surowej.