Prozdrowotne właściwości awokado
Awokado bardzo swoim wygląda przypomina gruszkę, jednak w rzeczywistości jest owocem egzotycznym mającym bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Najcenniejsze jednak w awokado są zdrowe kwasy tłuszczowe. Jednak…
Łosoś w miodowej glazurze z warzywami
Łosoś w miodowej glazurze z warzywami to szybka propozycja na obiad bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te korzystnie wpływają na prace serca, mózgu oraz naszych oczu. Kwasy…
Tahini, czyli sezamowa pasta dla każdego
Tahini to jeden z tych dodatków, dzięki którym nasza kuchnia może nabrać wyjątkowego charakteru. Pasta sezamowa zachwyca swym smakiem, a jej obecność często uwzględniają przepisy na dania kuchni…
Łosoś w sojowej marynacie z fasolką
Łosoś w sojowej marynacie z fasolką to bardzo szybkie i zdrowe danie na obiad. Jak wiecie, łosoś to bogactwo zdrowych kwasów tłuszczowych omega – 3. Powinniśmy go jeść…