Żeberka pieczone w piwie
Pokażę Wam jak zrobić rumiane, bardzo soczyste żeberka pieczone w piwie. Żeberka będziemy piekli w piekarniku z dodatkiem warzyw. Marynatę do tych żeberek zrobimy na bazie piwa, miodu…
Najlepsze przyprawy [Zestawienie]
Nareszcie nadeszła jesień, czyli pora na świeżo zebrane włoskie orzechy oraz pomarańczowe, pełne smaku dynie. Jednak dobrze znana jest nam też druga strona tej pięknej pory roku, deszcz,…
Paluszki chlebowe, czyli włoskie grissini
Grissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem. Robione ze zwykłego ciasta na pizzę nie powinny przysporzyć problemów nawet niedoświadczonym kucharzom. Można…
Falafel – szybki i prosty przepis
Falafel, to tradycyjne bezmięsne danie kuchni arabskiej. Ostatnio stał się niezwykle popularny również u nas. Tradycyjnie w jego skład wchodzi ciecierzyca. Ze względu na bezmięsny charakter tej potrawy,…
Kminek – właściwości lecznicze
Kminek to roślina, która jest ceniona ze względu na swoje właściwości zdrowotne i lecznicze. Jest to przyprawa używana w tradycyjnej kuchni polskiej, jednak ze względu na swój specyficzny…