Szybka przystawka – roladki z szynki

Roladki z szynki

Jeśli potrzebujecie pomysłu i przepisu na szybką przystawkę, przygotujcie roladki z szynki. Przystawka ta idealnie będzie pasować na spotkanie ze znajomymi, Święta Wielkanocne, czy Bożego Narodzenia.

Jako dodatek do roladek możecie podać chrzan, ćwikłę, albo sos czosnkowy.

Roladki z szynki – składniki

  • 12 dużych plastrów szynki
  • 4 jajka
  • 100 g szynki w kawałku
  • szczypiorek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka majonezu

Roladki z szynki – przepis

Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Szynkę w kawałku, paprykę, jajka kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na plastry szynki wykładamy trochę farszu i zwijamy w rulonik, tak aby powstały nam roladki.

Roladki możemy udekorować odrobiną np. natki pietruszki.

Roladki z szynki
Roladki z szynki

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.