Ekspres automatyczny do kawy i czekolady na gorąco – czy warto?
Sprzęt agd

Ekspres automatyczny do kawy i czekolady na gorąco – czy warto?

Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ekspres automatyczny przygotuje dla nas filiżankę aromatycznej i pobudzającej kawy. Coraz częściej wybieramy też ekspresy, które oferują nieco bardziej deserowe kawy mleczne. Ale czy takie urządzenie może przyrządzić dla nas gorącą czekoladę? Oczywiście! I modele z taką funkcjonalnością na pewno zostaną docenione przez użytkowników.

Podsumowanie:

  • Funkcja przygotowania gorącej czekolady to coś, na co warto zwrócić uwagę, wybierając ekspres automatyczny do kawiarni, restauracji, a nawet biura.
  • Nowoczesne ekspresy automatyczne umożliwiają przygotowanie gorącej czekolady o jakości niemal jak z profesjonalnej pijalni. Słodką, gęstą, intensywną w smaku, aromatyczną.
  • Pamiętaj, że wybór dobrego ekspresu do jedno. Drugie – wyposażenie lokalu w odpowiedniej klasy sproszkowaną czekoladę o dużej zawartości kakao oraz połączenie jej z typem mleka preferowanym przez użytkowników.

Ekspresy automatyczne to najchętniej wybierane urządzenia. Sprawdzają się nie tylko w domowym, ale też profesjonalnym zastosowaniu – w biurach, restauracjach, kawiarniach, cukierniach oraz na stacjach benzynowych. Wszędzie tam, gdzie liczy się dostęp do szybko przyrządzonej, a jednocześnie smacznej i pobudzającej kawy.

Co ciekawe, ekspresy automatyczne coraz częściej oferuję coś więcej – słodką, kremową czekoladę do picia. Tę, wbrew pozorom, uwielbiają nie tylko dzieci, ale i dorośli, zwłaszcza w jesienne i zimowe dni. Z tego powodu ekspres ciśnieniowy z funkcją czekolady to model warty rozważenia. Klienci Twojego lokalu gastronomicznego, a być może też pracownicy Twojej firmy mogą go docenić.

Dlaczego warto wybrać ekspres automatyczny z funkcją przygotowania gorącej czekolady?

Jeśli próbowałeś kiedyś gorącej czekolady z saszetki, a także czekolady w profesjonalnej pijalni wiesz doskonale, jak duża różnica smakowa występuje między przeciętną a wysokiej jakości czekoladą do picia. Z dobrej klasy ekspresem automatycznym z funkcją czekolady możesz stworzyć wręcz mini-pijalnię w swoim lokalu lub biurze. Zwłaszcza, jeśli zadbasz nie tylko o ekspres, ale też dostęp do czekolady z wysoką zawartością kakao – wówczas napój zyska bogaty, intensywny smak i dużą gęstość, którą każdy z nas uwielbia.

Czym charakteryzuje się ekspres automatyczny do czekolady?

Zaawansowany ekspres automatyczny (www.tchibo-coffeeservice.pl) z taką funkcjonalnością jest łatwy w obsłudze, a jednocześnie oferuje duży wybór w obrębie gorącej czekolady. Pozwala na regulację ilości czekolady w stosunku do mleka oraz stopień słodyczy całego napoju. Wiele tego typu urządzeń daje możliwość użycia nie tylko krowiego, ale też roślinnego mleka oraz różnych typów sproszkowanej czekolady. Warto jednak wybrać te produkty, które oferują dużą zawartość czystego kakao; czekoladopodobne produkty przełożą się na wodnisty i niezbyt słodki napój. Pamiętaj też, że do uzyskanej dzięki ekspresowi gorącej czekolady możesz dodać przyprawy, które spotęgują smak napoju: cynamon, wanilię, miód, chilli, miętę, a nawet łyżeczkę espresso dla przyjemnego, kawowego akcentu.

Chcesz wykorzystać taki ekspres w swoim biznesie? Zadbaj o to, by wybrany model miał wystarczająco duży pojemnik na czekoladę. W małych lokalach wystarczy 450 g, w średnich i dużych przyda się nawet 1,5 kg.

Przykłady ekspresów automatycznych z funkcją przygotowania gorącej czekolady: Saeco Phedra Evo Cappuccino, Tchibo Coffea Delight Milk, Tchibo Coffea Intense Milk.

Materiał partnera.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze