Placki z jabłkami

Racuchy z jabłkami to dla wielu smak dzieciństwa. Prawie każda mama i babcia miały je w swoim arsenale prostych, domowych przepisów. Smakowały idealnie z dodatkiem jogurtu lub po prostu same, posypane po ostudzeniu cukrem pudrem. Jeśli na samą myśl o tych wspomnieniach cieknie ci ślinka, koniecznie wypróbuj przepis na placki z jabłkami. Jest bardzo prosty i szybki. Placki z jabłkami to doskonałe śniadanie, lunch, obiad i kolacja. Można zjeść świeże na ciepło, albo przygotować je wcześniej i zjeść na zimno.

Da się je również podgrzać w mikrofalówce. Ze względu na ogrom możliwości sposobu jedzenia, racuchy z jabłkami to świetna przekąska do pracy lub na wycieczkę. Jeśli chcesz, możesz podać je z dodatkami. Dobrze sprawdzą się różnego rodzaju owoce, szczególnie sezonowe. Możesz również eksperymentować z różnymi kremami i sosami.

Racuchy z jabłkami

Jeśli chcesz wiedzieć jak zrobić placki z jabłkami, koniecznie przeczytaj przepis. Zaskoczy cię to, jaki jest prosty. Płynne ciasto przypominające naleśnikowe robi się błyskawicznie; tak naprawdę najwięcej czasu zajmuje smażenie placuszków. Wyjęte z tłuszczu placki warto położyć na ręczniku kuchennym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placuszki z jabłkami przepis opisuje wszystkie niezbędne składniki i kroki.

Możesz przyrządzić placuszki z jabłkami samodzielnie i podać swojej rodzinie. Maluchy z pewnością będą zachwycone, tak jak ty w dzieciństwie, do którego wracasz z sentymentem. Przekonaj się!