Chrupiące gofry z cukrem pudrem i polewą toffi
Desery

Chrupiące gofry z cukrem pudrem i polewą toffi

Przepisz na szybki i niezwykle prosty deser – gofry z cukrem pudrem i polewą. Niezbędne do wykonania gofrów jest posiadanie gofrownicy. W sklepach możemy ją dostać naprawdę za niewielkie pieniążki.

Lista na zakupy oraz przepis jest poniżej…

Gofry z cukrem pudrem i polewą – przepis:

Do przygotowania ciasta potrzebujemy (porcja na 4 gofry)

  • 1 szklanka mąki
  • 2/3 szklanki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • duża łyżka cukry
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy najlepiej przy pomocy miksera, albo blendera.
  2. Rozgrzewamy gofrownicę i kiedy będzie już gorąca wylewamy  pierwszą część masy. Gofry pieczemy do momentu kiedy będą pięknie przyrumienione.

 

 

Następnie posypujemy je cukrem pudrem i polewamy ulubioną przez nas polewą. W naszym przypadku była to polewa toffi.

 

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.