• Krem z pieczarek
    Zupy

    Krem z pieczarek

    Zupa krem z pieczarek to niezwykle aromatyczna, niesamowicie pyszne i rozgrzewająca, szybka w przygotowaniu zupa. Z mojego przepisu zupa wychodzi idealnie kremowa i myślę, że posmakuje nawet tym,…

Krem z pieczarek

Zupa krem pieczarkowa to idealne rozwiązanie dla osób, które uwielbiają zupy krem. Jest aromatyczna i sycąca. Krem z pieczarek jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy bulion mięsny lub warzywny, odrobina warzyw, pieczarki i troszke oleju. Zupa krem z pieczarek, jak ją zrobić?

Zupa pieczarkowa może być przygotowana na wiele sposobów. Dodanie warzyw i pieczarek do bulionu, zagotowanie jej i podanie z widocznymi kawałkami pieczarek, to rozwiązanie dla osób które nie lubią krem z pieczarek. Dla osób, które chcą przekąsić coś smacznego i sycącego, zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem okaże się krem pieczarkowy.

Zupa krem z pieczarek

Zupa pieczarkowa krem już sama w sobie prezentuje się super. Aby jednak była bardziej apetyczna, można podawać ją z łyżką śmietany, krążkami prażonej cebuli, grzankami a nawet natką pietruszki czy selera. Dzięki zblendowaniu warzyw wraz z ziemniakami, konsystencja jest dość gęsta, co ułatwia jej podanie, ale zapewnia też nasycenie.

Krem pieczarkowy nadaje się a co dzień, jako danie obiadowe, ale i na różnego rodzaju przyjęcia. Jest aromatyczny, smaczny, łatwy i szybki w przygotowaniu, można podawać go z wieloma różnymi potrawami co sprawia, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Do przygotowania takiej zupy krem, najlepiej wybrać pieczarki małe lub średniej wielkości, gdyż są one najbardziej aromatyczne, a ich jędrność ułatwia późniejsze blendowanie produktów. Jeśli chcemy, aby w kremie wyczuwalne były pieczarki, możemy dodać po zblendowaniu odrobinę pieczarek duszonych na maśle.