Zdrowo, szybko, a na dodatek smacznie – czy takie połączenie jest w ogóle możliwe? Oczywiście, że tak. Przygotowanie zbilansowanego posiłku
Przyprawy to świetny sposób na dodanie smaku potrawom. Mają też wiele właściwości zdrowotnych. Pieprz: Pieprz świetnie nadaje się jako przyprawa
Jednym z najczęściej pojawiających się na naszych stołach dań obiadowych są bez wątpienia kotlety mielone. To uwielbiane zwłaszcza przez najmłodszych
Każdy człowiek powinien regularnie pić soki owocowe, ponieważ niezwykle pozytywnie wpływają na zdrowie. Przede wszystkim zwiększają odporność organizmu na infekcje,
uchnia jest uważana za najważniejsze pomieszczenie w domu. To tu odbywa się wspólne gotowanie i często przyjmowanie gości. Podczas wspólnego
Naturalny miód ma bardzo szerokie i powszechne zastosowanie nie tylko w gastronomii. Ceniony jest za pyszny smak i czystą słodycz,
Okres przedświąteczny bywa naprawdę stresujący i pracowity, ale bez problemu możesz go nie tylko przetrwać, ale nawet upajać się nim.
Polak wyrzuca do kosza 235 kg jedzenia w ciągu roku. Niechlubne statystyki pokazują, że mamy wiele do poprawy. Od czego
Każdy z nas chyba borykał się z problemem przypalenia garnków czy patelni. Na rynku dostępnych jest bardzo wiele środków chemicznych
Prowadzisz restaurację lub kawiarnię? A może zajmujesz się sprzedażą produktów spożywczych i brakuje ci zdjęć, które przyciągną potencjalnych klientów? Pomyśl
Kawę parzyć można na wiele sposobów. Każdy z nich to zupełnie inny smak i aromat, a co za tym idzie
Czym gasić pragnienie i po jakie potrawy sięgać, gdy termometry wskazują powyżej 30 stopni? Komponujemy menu na upały. O ile
Mrożenie pieczywa to jeden z bardziej przydatnych tricków w kuchni. Mrożenie chleba to nie tylko sposób na to, aby powstrzymać
Jak gotować kalafior by był smaczny i chrupiący? To bardzo proste! Przygotowanie kalafiora zajmuje około pół godziny i to super
Jak ugotować jajka na twardo, żeby się dobrze obierały? Oto kilka wskazówek dzięki którym skorupka jajka będzie lekko odchodzić podczas
Pokażę Wam 3 sposoby jak wybrać słodkiego arbuza, tak aby móc cieszyć się jego słodkim smakiem. Jak wiecie, albo i
Pieczenie sernika w kąpieli wodnej to jedna z technik przygotowania tego wspaniałego ciasta. Sernik zawsze wychodzi równy, nie pęka i
Makaron, ryż i inne produkty na bazie zbóż nie zmieniają swojego smaku z dnia na dzień. Często kusimy się na
Oliwa z oliwek jest jednym z najzdrowszych tłuszczów, które stosowane są od tysięcy lat. Bez niej, nie istniałaby kuchnia śródziemnomorska.
Wszyscy wiemy, że nie należy marnować jedzenia, jednym z takich sposobów na ratowanie pieczywa, jest jego zamrożenie. Jeśli zamrozimy je