Zupa meksykańska
Zupy

Zupa meksykańska

Wracając z kilku dniowego wyjazdu, po powrocie do domu czekała mnie przepyszna niespodzianka zrobiona przez moją ukochaną. Czekała na mnie przepyszna zupa meksykańska.

I nie może być inaczej i muszę się z Wami podzielić tym przepisem.

Zupa meksykańska – składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 2-3 cebule
  • 1 puszka pomidorów (w kawałkach)
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • czosnek (2-3 ząbki)
  • olej do smażenia
  • 2 kostki rosołowe (warzywna i mięsna)
  • przyprawy (papryka słodka, papryka ostra, chili, majeranek, bazylia sól, pieprz)

 

Zupa meksykańska – przepis

1. Cebule obieramy, drobno kroimy, a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mięso mielone, podsmażamy, od czasu do czasu mieszając.

2. Do garnka z 2 l wrzącej wody wrzucamy 2 kostki rosołowe. Dodajemy podsmażone mięso wraz z cebulą. Następnie dokładamy kukurydzę, 2 puszki fasoli, pomidory.

3. Całość należy doprowadzić do zagotowania, a następnie gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania należy dodać słoiczek koncentratu pomidorowego.

4. Do zupy dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy

Smacznego!

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.