Zapiekany ptaszek w przyprawach :)

Pyszny kurczak

To danie nie jest bardzo skomplikowane i nie pochłonie nam zbyt wiele czasu. Jedynie musimy się uzbroić w cierpliwość już w momencie jak wstawimy ćwiartki z kurczaka do piekarnika.

Wszystko co potrzebujemy do tego przepisu to nasze ulubione przyprawy i oczywiście ćwiartki z kurczaka :)

Składniki na ptaszka w przyprawach:

  • 6 ćwiartek z kurczaka
  • 2 cebule
  • ulubione przyprawy: przyprawa do kurczaka, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie
  • 2 szklanki wody

Przygotowanie ptaszka w przyprawach:

  1. Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. 2 cebule kroimy w plasterki.
  3. Ćwiartki z kurczaka posypujemy ulubionymi przyprawami – my użyliśmy przyprawy do kurczaka, ziół prowansalskich, bazylii, majeranku.
  4. Cebulę układamy w brytfance pomiędzy kurczakiem.
  5. Całość zalewamy dwa szklankami wody.
  6. Kurczaka pieczemy w temperaturze 170 st. C przez ok. 1 i 15 minut.

Pieczonego kurczaka możemy podać z surówką z pora i marchwi oraz z gotowanymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

Smacznego !

 

 

 

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.