
Zapiekane skrzydełka w marynacie a’la Grzes :)
Zapiekane skrzydełka to doskonałe danie do przygotowania dla osób, które nie przepadają za gotowaniem. W kilka chwil zamarynujemy mięso, a następnego dnia wystarczy je wrzucić do piekarnika :)
Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…
Składniki marynaty do skrzydełek:
- 1,5 kg skrzydełek
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki musztardy
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oliwy
Przygotowanie marynaty do skrzydełek:
Do miski dodajemy przeciśnięte 3 ząbki czosnku, 3 łyżki musztardy francuskiej, sok z 1 cytryny, 4 łyżki oliwy. Całość dokładnie mieszamy, a następnie w przygotowanej marynacie umieszczamy skrzydełka z kurczaka. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.
Skrzydełka pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 160 st. C.
0 komentarzy