Zapiekane skrzydełka w marynacie a’la Grzes :)

Zapiekane skrzydełka w marynacie a'la Grzes :)

Zapiekane skrzydełka to doskonałe danie do przygotowania dla osób, które nie przepadają za gotowaniem. W kilka chwil zamarynujemy mięso, a następnego dnia wystarczy je wrzucić do piekarnika :)

Składniki marynaty do skrzydełek:

  • 1,5 kg skrzydełek
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy

Przygotowanie marynaty do skrzydełek:

Do miski dodajemy przeciśnięte 3 ząbki czosnku, 3 łyżki musztardy francuskiej, sok z 1 cytryny, 4 łyżki oliwy. Całość dokładnie mieszamy, a następnie w przygotowanej marynacie umieszczamy skrzydełka z kurczaka. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.

Skrzydełka pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 160 st. C.

Zapiekane skrzydełka w marynacie a'la Grzes :)

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.