
Wieprzowina z fasolką :)
Tytuł nie jest zbyt oryginalny, ale danie już tak… Wieprzowina z fasolką to danie obiadowe, które przygotujemy w 25 minut, a może i szybciej :)
Doskonale będzie się nadawało zarówno na rodzinny obiad, jak i na obiad do pracy. Nie spodziewałem się, że można zrobić pyszny posiłek z dwóch, no dobrze… z trzech składników :)
Wieprzowina z fasolką – składniki:
- 300g mięsa mielonego np. wieprzowego
- 400g fasolki (może być mrożona)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- olej
- 3 łyżki sosu sojowego
Wieprzowina z fasolką – przepis:
- Do woka wlewamy odrobinę oleju, a następnie podsmażamy na nim fasolkę szparagową (jak najbardziej może być mrożona). Po przesmażeniu przekładamy ją do miski.
- Do woka dodajemy mięso mielone (możecie użyć wieprzowego, albo wołowo- wieprzowego). Podsmażamy. W międzyczasie doprawiamy je do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Dodajemy również pokrojony w drobne plasterki czosnek i drobno posiekaną cebulę. Całość podsmażamy razem jeszcze przez chwilę.
- Do woka dodajemy fasolkę i całość smażymy razem jeszcze przez chwilę. Na chwilę przed końcem smażenia dodajemy sos sojowy.
Smacznego!
Bardziej prostego się już nie dało ? Wygląda fajnie . Gratuluję.
Już chyba nie :) Pozdrawiam.