Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Śniadania,  Szybkie dania

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Śniadanie to chyba najważniejszy posiłek dnia, więc oprócz dostarczenia organizmowi najważniejszych składników odżywczych powinno być też smaczne i pożywne aby dało nam energię na cały dzień i przyjemność z jedzenia :)

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką to doskonała propozycja na wiosenne śniadanie, doskonale będzie pasowało do świeżego pieczywa z masełkiem.

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką – składniki:

  • 200g białego sera
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5- 6 rzodkiewek
  • 5 łyżek śmietany
  • 1/2 ogórka zielonego
  • szczypta soli

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką – przepis:

  1. Ogórka zielonego kroimy wzdłuż na 4 części. Nożem wykrawamy gniazda nasienne, a następnie kroimy go w drobną kosteczkę.
  2. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
  4. Przekładamy do miski wszystkie pokrojone składniki, dodajemy biały ser, śmietanę i całość mieszamy. Jeśli twarożek będzie zbyt gęsty możemy dodać śmietany, wszystko zależy od tego jaką konsystencję twarożku lubimy. Twarożek doprawiamy do smaku szczyptą soli.

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką najlepiej smakuje podany z kromką świeżego pieczywa posmarowanego masłem.

Smacznego!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze