Już nie raz wrzucałem wpisy z tatarem na bloga. Bo od jakiegoś czasu bardzo go polubiłem, właściwie sam nie wiem co mnie do niego przekonało :)

Najważniejsze w tatarze jest odpowiednie jego przyprawienie.

Składniki na tatara:

  • 200g gotowego mięsa na tatara
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • sól
  • czarny pieprz
  • 1 łyżeczka magi

Mój przepis na tatara:

  1. Zaczynamy od sparzenia jajka. Jajko w misce zalewamy wrzącą wodę i czekamy ok. 10 sekund.
  2. W drobną kosteczkę kroimy 1 cebulę i 2 ogórki konserwowe.
  3. Cebulę i ogórki mieszamy z mięsem, dodajemy żółtko z jajka i doprawiamy sporą ilością pieprzu i soli. Dodajemy do smaku 1 łyżeczkę magi. Całość dokładnie mieszamy.
  4. Sposób podania zależy już wyłącznie od Waszej wyobraźni.

Szybko i smacznie :)