Już nie raz wrzucałem wpisy z tatarem na bloga. Bo od jakiegoś czasu bardzo go polubiłem, właściwie sam nie wiem co mnie do niego przekonało :)
Najważniejsze w tatarze jest odpowiednie jego przyprawienie.
Składniki na tatara:
- 200g gotowego mięsa na tatara
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- sól
- czarny pieprz
- 1 łyżeczka magi
Mój przepis na tatara:
- Zaczynamy od sparzenia jajka. Jajko w misce zalewamy wrzącą wodę i czekamy ok. 10 sekund.
- W drobną kosteczkę kroimy 1 cebulę i 2 ogórki konserwowe.
- Cebulę i ogórki mieszamy z mięsem, dodajemy żółtko z jajka i doprawiamy sporą ilością pieprzu i soli. Dodajemy do smaku 1 łyżeczkę magi. Całość dokładnie mieszamy.
- Sposób podania zależy już wyłącznie od Waszej wyobraźni.
Szybko i smacznie :)