Jak wybrać dobre jajka ?
Nieświeże jajka są nieprzyjemne w smaku i mają niemiły zapach. W dodatku mogą prowadzić do zatrucia. Dowiedz się, jak uchronić się przed ich zakupem i jak sprawdzić świeżość…
Fotografia kulinarna – kiedy zlecić profesjonalne zdjęcia kulinarne?
Prowadzisz restaurację lub kawiarnię? A może zajmujesz się sprzedażą produktów spożywczych i brakuje ci zdjęć, które przyciągną potencjalnych klientów? Pomyśl o fotografii kulinarnej. To prosty sposób, by przedstawić…
Ponad połowa Polaków samodzielnie robi przetwory z owoców i warzyw
Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury (21%), kompoty…
Książka „Domowe przetwory” Walter Trausner
W ciągu ostatnich lat, coraz popularniejsze stają się przepisy z zeszytu naszych babć. Tyczy się to szczególnie przepisów dotyczących różnego rodzaju przetworów. Jednymi z najbardziej popularnych receptur przekazywanych…
Makaron w pysznych odsłonach
Makaron to składnik, bez którego sporządzenie wielu smakowitych potraw jest niemożliwe. Jego popularność wynika z uniwersalności (pasuje do wielu dań) oraz prostoty przygotowania. Ponadto makaron jest dużym zastrzykiem…
Jak zorganizować uroczysty rodzinny obiad bez gotowania?
Jeszcze kilka lat temu większość imprez rodzinnych przygotowywanych w domu czy w ogrodzie, wiązała się z koniecznością mozolnego gotowania posiłków i angażowania czasu kobiety w kuchni, zamiast cieszenia…
Lunchboxy – sposób na domowe jedzenie na wynos
Zdrowe, odpowiednio zbilansowane posiłki są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. Kiedy odczuwacie głód, trudno skupić się na wykonywaniu codziennych obowiązków. Jednak nie zawsze można sobie pozwolić na wyjście do…