Będzie szybko i na temat. Tym razem będzie to przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej, która sprawdzi się praktycznie do każdego obiadu.

Jej przygotowanie zajmie dosłownie chwilę, a co najważniejsze jej smak jest … no właśnie przekonajcie się sami.

Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej:

  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pora
  • 1 zielony ogórek
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej:

  1. 1/3 główki kapusty pekińskiej drobno szatkujemy.
  2. 1/2 pora kroimy na cienkie półplasterki, dodajemy do kapusty.
  3. Ogórka zielonego myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do kapusty pekińskiej.
  4. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników.
  5. Ser feta kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do surówki.
  6. Wszystkie składniki mieszamy z 3 łyżkami majonezu, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

Smacznego!