Będzie szybko i na temat. Tym razem będzie to przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej, która sprawdzi się praktycznie do każdego obiadu.
Jej przygotowanie zajmie dosłownie chwilę, a co najważniejsze jej smak jest … no właśnie przekonajcie się sami.
Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej:
- 1/3 kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 1/2 pora
- 1 zielony ogórek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej:
- 1/3 główki kapusty pekińskiej drobno szatkujemy.
- 1/2 pora kroimy na cienkie półplasterki, dodajemy do kapusty.
- Ogórka zielonego myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do kapusty pekińskiej.
- Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników.
- Ser feta kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do surówki.
- Wszystkie składniki mieszamy z 3 łyżkami majonezu, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Smacznego!