Spaghetti Madzi

Spaghetti Madzi

Od dłuższego czasu miałem ogromną ochotę na spaghetti i muszę przyznać, że Madzia sprawiła mi wielką niespodziankę przygotowując je na obiad. Tym razem zatem będzie to Spaghetti Madzi.

A muszę dodać, że warto spróbować, bo spaghetti było (właściwie to troszkę sobie zostawiłem na dziś) rewelacyjne.

Spaghetti Madzi – składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego z szynki
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1/2 pora
  • 100g pieczarek
  • 1/2 opakowania makaronu do spaghetti (250g)
  • odrobina szczypiorku

Spaghetti Madzi – przepis

1. Zaczynamy od drobnego pokrojenia pora w pół plasterki. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki.

2. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy pora, a po chwili dodajemy pieczarki. Jak się delikatnie podsmażą doprawiamy je solą i pieprzem.

3. Następnie dodajemy do pora i pieczarek mięso mielone z szynki i całość smażymy, aż mięsko się nam delikatnie zarumieni.

4. Dodajemy koncentrat pomidorowy i odrobinę wody (najlepiej tą którą wypłuczemy słoiczek po koncentracie). Całość smażymy jeszcze przez chwilę.

5. W czasie kiedy będzie się nam smażyło mięso możemy wstawić wodę do ugotowania makaronu. Gotujemy go al dente. Po ugotowaniu, odcedzamy go i dodajemy na patelnią i mieszamy z przygotowanym sosem.

6. Podając spaghetti możemy udekorować je drobno posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego !

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.