Skrzydełka na ostro

Skrzydełka na ostro

Skrzydełka na ostro to propozycja zarówno na pyszny rodzinny obiad, ale również idealnie nada się na przekąską podczas spotkania ze znajomymi, bowiem nie będzie wymagała od nas zbyt wiele czasu na przygotowanie.

Kluczowa podczas przygotowania tych skrzydełek jest marynata, w której będą musiały poleżeć skrzydełka – najlepiej przez całą noc w lodówce.

Skrzydełka na ostro – składniki (na ok. 8 porcji):

  • 30 skrzydełek
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 9 łyżek ostrego ketchupu
  • 3 łyżeczki ostrej papryki

Skrzydełka na ostro – przepis:

Skrzydełka myjemy, osuszamy i nacieramy „przyprawą do kurczaka

Następnie musimy przygotować marynatę do skrzydełek. W tym celu dokładnie mieszamy wszystkie składniki i nacieramy nią umyte wcześniej skrzydełka.

Miskę ze skrzydełkami przykrywamy folią spożywczą i wkładamy (najlepiej na całą noc) do lodówki.

Skrzydełka wykładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok. 1 godzinę 20 minut.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.