Serce z czekoladą i serkiem mascarpone

Serce z czekoladą i serkiem mascarpone

Chyba coś jest w powiedzeniu „Przez żołądek do serca” :) Spójrzcie czy to ciasteczko nie wygląda bajecznie :)

Tym razem pokażę Wam przepis na pyszne ciasto francuskie z serkiem mascarpone i nutellą.

Składniki na serce z czekoladą i serkiem mascarpone:

  • ciasto francuskie
  • 2 łyżki nutelli
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 1 banan

Przepis na serce z czekoladą i serkiem mascarpone:

  1. Wycinamy serduszka z ciasta francuskiego, albo wykładamy nim foremkę w kształcie serca. Na cieście układamy folię i obciążamy np. fasolą aby za bardzo nam nie urosło. Po 20 minutach zdejmujemy folię z fasolą i pieczemy jeszcze przez 10 minut.
  2. W misce mieszamy 2 łyżki serka mascarpone z 2 łyżkami nutelli (najlepiej aby mascarpone i nutella były w temperaturze pokojowej). Tak przygotowaną masą smarujemy ostudzone ciasto w kształcie serduszek.
  3. Na wierzchu układamy plasterki banana.

Smacznego !

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.