
Sałatka pieczarkowa z ryżem
Szybka i prosta sałatka pieczarkowa z jajkiem i ryżem. Fajny pomysł na urozmaicenie śniadania albo kolacji. Sałatka nie wymaga od nas wiele pracy, więc możemy zrobić ją praktycznie w każdej chwili.
Lista na zakup oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…
Sałatka pieczarkowa z ryżem – składniki
- 1 kg pieczarek
- 6 jajek
- 1 por
- 2 torebki ryżu
- majonez
- sól
- pieprz
Sałatka pieczarkowa z ryżem – przepis
- Zaczynamy od obrania, umycia i ugotowania pieczarek (gotujemy przez ok. 30-40 minut).
- Gotujemy także jajka, a po ugotowaniu odstawiamy je do ostygnięcia. Podobnie postępujemy z ryżem.
- Drobno kroimy pora w pół plasterki
- Po ostygnięciu kroimy w drobną kosteczkę jajka i pieczarki.
- Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce z majonezem, doprawiając do smaku solą i pieprzem (pieczarki mają to do siebie, że wymagają sporej ilości soli)
Ta sałatka jest bardzo sycąca i doskonale nadaje się na śniadanie.
Smacznego :)
0 komentarzy