Ryż z mięsem z sosem czosnkowym i pomidorowym

Ryż z mięsem- sposób podania farszu

Wczoraj robiłem faszerowane papryki zostało mi troszkę farszu więc postanowiłem go wykorzystać w dzisiejszym obiedzie. Połączenie ryżu z ze smażonym mięsem, bo być doskonałym posiłkiem jeśli tylko będziemy potrafili podać je w odpowiedni i niezwykle interesujący sposób.

Warto także dodać, że ryż z mięsem jest bardzo sycącym daniem.

Ryż z mięsem  – składniki:

Ryż z mięsem – przepis:

W tym daniu wykorzystujemy farsz przygotowany przy robieniu faszerowanych papryk. Wystarczy abyśmy schowany do lodówki farsz wstawili na ok 20 minut do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Czas jest tylko orientacyjny mięso będzie gotowe jak zobaczymy, jak u góry zacznie się rumienić i przypiekać.

Sukcesem naszego dania będzie sposób jego podania. W moim przypadku sos pomidorowy (z kawałkami pomidorów) przyprawiłem papryką chili i pieprzem oraz dodatkowo zrobiłem sos czosnkowy wyśmienicie pasujący do tego dania.

 

Obejrzyj również wideo:

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.