Pyszny rosołek dobry na każdą okazję :)

Pyszny rosołek

Rosołek Madzi jest doskonały na każdą okazję:) Już jakiś czas temu pokazywałem Wam jak przygotować tą pyszną zupkę, tym razem będzie przygotowany na żołądkach i skrzydełkach.

Lista na zakupy oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…

Składniki rosołku Madzi:

  • 6-8 żołądków
  • 4 skrzydełka
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 opakowania makaronu do rosołu
  • szczypta soli
  • odrobina świeżego koperku

Przygotowanie rosołku Madzi:

  1. Żołądki dokładnie czyścimy i myjemy. Podobnie postępujemy ze skrzydełkami.
  2. Żołądki i skrzydełka gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 30 minut.
  3. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w półplasterki. Dodajemy do gotującego się mięsa.
  4. W międzyczasie gotujemy makaron do rosołu wg. przepisu na opakowaniu.
  5. Rosół podajemy gorący, najlepiej posypany świeżym koperkiem.

 

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.