
Pyszny rosołek dobry na każdą okazję :)
Rosołek Madzi jest doskonały na każdą okazję:) Już jakiś czas temu pokazywałem Wam jak przygotować tą pyszną zupkę, tym razem będzie przygotowany na żołądkach i skrzydełkach.
Lista na zakupy oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…
Składniki rosołku Madzi:
- 6-8 żołądków
- 4 skrzydełka
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1/2 opakowania makaronu do rosołu
- szczypta soli
- odrobina świeżego koperku
Przygotowanie rosołku Madzi:
- Żołądki dokładnie czyścimy i myjemy. Podobnie postępujemy ze skrzydełkami.
- Żołądki i skrzydełka gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 30 minut.
- Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w półplasterki. Dodajemy do gotującego się mięsa.
- W międzyczasie gotujemy makaron do rosołu wg. przepisu na opakowaniu.
- Rosół podajemy gorący, najlepiej posypany świeżym koperkiem.
0 komentarzy