Pyszny rosołek
Zupy

Pyszny rosołek dobry na każdą okazję :)

Rosołek Madzi jest doskonały na każdą okazję:) Już jakiś czas temu pokazywałem Wam jak przygotować tą pyszną zupkę, tym razem będzie przygotowany na żołądkach i skrzydełkach.

Lista na zakupy oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…

Składniki rosołku Madzi:

  • 6-8 żołądków
  • 4 skrzydełka
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 opakowania makaronu do rosołu
  • szczypta soli
  • odrobina świeżego koperku

Przygotowanie rosołku Madzi:

  1. Żołądki dokładnie czyścimy i myjemy. Podobnie postępujemy ze skrzydełkami.
  2. Żołądki i skrzydełka gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 30 minut.
  3. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w półplasterki. Dodajemy do gotującego się mięsa.
  4. W międzyczasie gotujemy makaron do rosołu wg. przepisu na opakowaniu.
  5. Rosół podajemy gorący, najlepiej posypany świeżym koperkiem.

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.