
Pyszny pstrąg z pieca
Będąc na urlopie w górach miałem okazję spróbować specjałów, które najlepiej smakują tylko w górach. Jednym z nich jest pstrąg. Mieliśmy okazję spróbować go w Restauracji u Petiego.
Dziś krótka recenzja tego co tam udało nam się skosztować.
Pstrąga dostaniemy w każdym markecie, jednak nie smakuje on tak samo dobrze, jak w górskiej karczmie wraz z grzanym piwem z sokiem imbirowym.
Znaleźliśmy z moją Madzią rewelacyjną górską knajpkę – „Restauracja U Petiego”. Po bardzo dobrych recenzjach w internecie postanowiłem spróbować zachwalanego przez wiele osób pstrąga z pieca. Trzeba przyznać, że się nie zawiodłem. Pstrąg był przepięknie podany, co od razu wzmaga apetyt, z pieczonym pieczywem i pysznym sosem czosnkowym. Sam pstrąg był w środku wypełniony warzywami – papryką, cebulką, ostrą cebulką
Pstrąg był na prawdę z pieca, bo jego skórka była doskonale przyprawiona i upieczona, a co ważniejsze bardzo chrupiąca.
Nie będę więcej pisał zobaczcie sami na zdjęciach.
Cudnie wygląda. Pyszności!