Pyszne śniadanie - jajecznica z boczkiem
Śniadania

Pyszne śniadanie – jajecznica z boczkiem

Zwykle rano nie mamy czasu na przyjemności… taką przyjemnością z całą pewnością jest pyszna jajecznica smażona na boczku, do tego świeże pieczywo z masełkiem i plasterki pomidora :)

Wbrew pozorom przygotowanie jajecznicy nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne, zwłaszcza jeżeli możemy sobie przygotować boczek dnia wcześniejszego.

  1. Boczek surowy/wędzony kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na suchej patelni. Najlepiej jest użyć patelni teflonowej albo ceramicznej to będziemy mieli pewność, że nam się nie przypali.
  2. Jajka wybijamy do miseczki i jak będziemy mieli delikatnie zarumieniony boczek wlewamy jajka na patelnię. Całość doprawiamy odrobiną soli i smażymy na bardzo wolnym ogniu cały czas mieszając. Jajecznicę smażymy do momentu uzyskania przez nią lubianej przez nas konsystencji.
    Ja osobiście lubię taką „średnio ścięta” :)

Jajecznicę najlepiej podać ze świeżym pieczywem z masełkiem i plasterkami pomidora.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.