Pyszna zupa gulaszowa Madzi :)

Pyszna zupa gulaszowa Madzi :)

Jeśli nie spróbujecie zupy gulaszowej Madzi to nie będziecie znali tego cudownego smaku. Tak czy inaczej w tym wpisie podam Wam przepis na ten pyszny posiłek :) Zupa gulaszowa z całą pewnością wystarczy Wam na cały obiad bo jest bardzo syta i pożywna.

Do przygotowania tej zupy możecie wykorzystać dowolne mięso, może to być wołowina, łopatka, karkówka. Nasza, właściwie Madzi wersja będzie z łopatki :)

Składniki

  • kg łopatki
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 marchewka
  • 4 ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Zupa gulaszowa – przepis

Umyte mięso osuszamy, kroimy w większą kosteczkę i przyprawiamy do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką oraz majerankiem.

Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na 3 łyżkach oleju. Następnie dodajemy do niej pokrojone mięso. Smażymy do miękkości.

Do gotującej się wody (ok. 2 litrów) dodajemy 2 liście laurowe, 4 ziareneka ziela angielskiego. Następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę (umytą i obraną). Całość gotujemy przez ok. 20 minut.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do zupy.

Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kosteczkę i dodajemy do naszego wywaru.

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy na patelni na odrobinie oleju, a następnie dodajemy do naszej zupy.

Do zupy dodajemy usmażone mięso wraz z cebulą.

Dodajemy koncentrat pomidorowy.

Zupę gulaszową gotujemy do momentu kiedy ziemniaki i mięso będą miękkie.

Pyszna zupa gulaszowa Madzi :)

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.