
Przystawka – zawijańce z szynki
Przepięknie wyglądająca przystawka z plastrów szynki z serkiem ziołowym z dodatkiem papryki i ogórków w zalewie pepperoni. Taka kolorowa przystawka będzie pasowała na każdy stół i z całą pewnością dodam mu kolorów.
Poniżej lista zakupów i prosty przepis…
Składniki na zawijańce z szynki:
- 12 dużych plastrów szynki
- 4 jajka
- 1 papryka
- serek „puszysty” z ziołami
- 6-7 ogórków konserwowych w zalewie pepperoni
Przepis na zawijańce z szynki:
- Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w paseczki.
- Paprykę myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy paprykę w cienkie paseczki.
- Ogórki kroimy w ćwiartki.
- Plaster wędliny smarujemy serkiem, układamy paseczek papryki, ogórka, jajko i zawijamy w rulonik.
Wyglądają bardzo kolorowo i apetycznie :)
Ale smakowicie wygląda :) Skorzystam z niej jak będę robić jakieś przyjęcie czy imprezę :)