jajka z łososiem
Przystawki, przekąski, sosy,  Szybkie dania

Przystawka – jajka z łososiem

Jajka z łososiem były jedną z ciekawszych przystawek na naszym Wielkanocnym stole. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie, a z całą pewnością urozmaicą nasze potrawy.

Tak przygotowane jajka sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc, ale możecie je przygotować na każde inne spotkanie.

Do ich przygotowania wykorzystaliśmy koperek, bo naszym zdaniem świetnie komponuje się z łososiem, ale możecie również wykorzystać szczypiorek – też będzie świetnie pasował :)

Składniki – jajka z łososiem:

  • 8-10 jajek
  • 1-2 ogórki konserwowe (jeśli duży to jeden ogórek)
  • 200 g wędzonego łososia (może być sałatkowy)
  • 1/2 pęczku koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przystawka – jajka z łososiem:

  1. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
    Żółtka rozgniatamy widelcem.
  2. Łososia, ogórka kroimy w drobną kosteczkę, koperek drobno siekamy.
  3. Wszystkie składniki mieszamy z dodatkiem jogurtu i majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Białka wypełniamy przygotowanym farszem.

Smacznego!

Inne pomysły na przystawki:

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.