Przez żołądek do serca
Śniadania,  Szybkie dania

Przez żołądek do serca…

Czasem nie liczy się smak (choć jest on bardzo ważny), a ważniejszy jest wygląd i sposób podania potrawy. Tym razem postanowiłem błysnąć przed żoną i zrobić coś wyjątkowego na śniadanie…

Zobaczcie sami…

Do przygotowania tego dania potrzebujecie jajek, parówek, szczypiorku i pomidorków koktajlowych.

Serce z parówki- przygotowanie:

  1. Parówkę przecinamy wzdłuż, zostawiając ok. 1 cm nie przeciętej parówki z jednej strony. Następnie parówkę delikatnie wyginamy w kształt serca i spinamy wykałaczką z jednej strony.
  2. Przygotowane serca układamy na rozgrzanej patelni z odrobiną masła i w środek każdego wbijamy jajko. Patelnię możemy przykryć pokrywką i smażymy aż jajka się równomiernie zetną.
  3. W międzyczasie myjemy i kroimy na połówki pomidorki koktajlowe.
  4. Jajka podajemy posypane świeżo posiekanym szczypiorkiem razem z pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!!!

P.S. Takim śniadaniem na pewno zaskoczycie swoje drugie połówki :)

P.S.S. A czy Wy macie jakieś fajne pomysły na romantyczne śniadania?

2 komentarze

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.