
Przez żołądek do serca…
Czasem nie liczy się smak (choć jest on bardzo ważny), a ważniejszy jest wygląd i sposób podania potrawy. Tym razem postanowiłem błysnąć przed żoną i zrobić coś wyjątkowego na śniadanie…
Zobaczcie sami…
Do przygotowania tego dania potrzebujecie jajek, parówek, szczypiorku i pomidorków koktajlowych.
Serce z parówki- przygotowanie:
- Parówkę przecinamy wzdłuż, zostawiając ok. 1 cm nie przeciętej parówki z jednej strony. Następnie parówkę delikatnie wyginamy w kształt serca i spinamy wykałaczką z jednej strony.
- Przygotowane serca układamy na rozgrzanej patelni z odrobiną masła i w środek każdego wbijamy jajko. Patelnię możemy przykryć pokrywką i smażymy aż jajka się równomiernie zetną.
- W międzyczasie myjemy i kroimy na połówki pomidorki koktajlowe.
- Jajka podajemy posypane świeżo posiekanym szczypiorkiem razem z pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!!!
P.S. Takim śniadaniem na pewno zaskoczycie swoje drugie połówki :)
P.S.S. A czy Wy macie jakieś fajne pomysły na romantyczne śniadania?
2 komentarze
Słodkie okruszki
O jak ładnie podane :)
Pozdrawiam
Zapraszam serdecznie na KONKURS http://slodkieokruszki.blox.pl/2015/09/Konkurs-z-sosami-Folwark.html
Grzes
Dziękuję :) Madzia też była zachwycona :)