Tym razem kolejny pomysł na podanie fantastycznie smakujących pomidorków. Po pomidorach z białym serem, tym razem pora na pomidory z mozzarella i świeżą bazylią.

Muszę przyznać, że nie często wykorzystywałem w swojej kuchni świeże zioła, zazwyczaj były to suszone przyprawy, ale chyba najwyższa pora to zmienić.

Pomidorki z mozzarella i świeżą bazylią – składniki

  • 1 duży pomidor
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • oliwa
  • 6-8 listków świeżej bazyli
  • sól, pieprz

Przygotowanie pomidorów z mozzarella i świeżą bazylią zajmie nam dosłownie 5 minut i będą doskonałą przekąską.

  1. Myjemy i kroimy w grubsze plastry pomidora
  2. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na plasterkach pomidorów
  3. Mieszamy 5 łyżek oliwy z drobno posiekanymi listkami świeżej bazylii, solą i pieprzem.
  4. Polewamy pomidory z mozzallelą przygotowaną oliwą.

 

 

Smacznego.