Placuszki cukiniowe z łososiem
Obiady,  Szybkie dania

Placuszki cukiniowe z łososiem

Placuszki cukiniowe z łososiem to idealne danie do zjedzenia i przygotowania w upalne dni. Jest bardzo szybkie do przygotowania, a do tego bardzo lekkie więc idealnie sprawdzi się podczas słonecznej, ciepłej pogody.

Poniżej lista składników i przepis…

Placuszki cukiniowe z łososiem – składniki:

  • cukinia (1 duża, albo 2 małe)
  • mąka (4 łyżki)
  • mleko (4 łyżki)
  • sól
  • pieprz
  • jajko (1 sztuka)
  • łosoś wędzony

Placuszki cukiniowe z łososiem – przepis:

Cukinię dokładnie myjemy, ścieramy na tarce na grubych oczkach, solimy i odstawiamy na ok. 15-20 minut. Następnie odsączamy, dodajemy mąkę, jajko, mleko, pieprz i całość dokładnie mieszamy.

Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy na rumiano placuszki cukiniowe. Jak będą już rumiane, zdejmujemy z patelni, osuszamy na ręczniku papierowym i podajemy z wędzonym łososiem, posypane odrobiną świeżego koperku.

Smacznego!

4 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Magda
27 czerwca 2016 15:47

Ale pyszne te placuszki, aż chce się jeść !

portal do poznawania ludzi
30 czerwca 2016 16:35

Placuszki rewelacja, nic mi tak ostatnio nie smakowało jak one.. !