Pieczony schab z czosnkiem oprócz tego, że można go podać na ciepło to nadaje się doskonale na kanapkę i smakuje znacznie lepiej, aniżeli wędliny kupione w sklepie. Jego przygotowanie nie jest trudne i zajmuje niewiele czasu.
Lista na zakupy oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…
Pieczony schab z czosnkiem – składniki
- kawałek schabu
- 5-8 ząbków czosnku
- majeranek
- przyprawa do wieprzowiny
- pieprz, sól
Obejrzyj nasze filmy:
Pieczony schab z czosnkiem – składniki
W mięsie robimy nożem dziurki na głębokośc około 1-2 cm i wkładamy do środka nich ząbki czosnku.
Mięso posypujemy z obydwu stron pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz sporą ilością majeranku.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 190 st. C i pieczemy przez 45-50 minut.