Tym razem będzie bardzo krótko i na temat :) W sumie to zawsze jest na temat :) Poniżej znajdziecie pomysł na przygotowanie pysznego obiadu. Pieczony mintaj z kaszą gryczaną i surówką colesław to danie bardzo zdrowe i dietetyczne ze względu na bardzo niską zawartość tłuszczu.
Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej…
Pieczony mintaj z kaszą gryczaną – składniki:
- 450g mrożonego mintaja
- 1 torebka kaszy gryczanej
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Pieczony mintaj z kaszą gryczaną – przepis:
- Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
- W międzyczasie płaty mintaja myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie skraplamy go sokiem z cytryny, oprószamy odrobiną soli i pieprzu (najlepiej białym pieprzem) układamy na papierze do pieczenia.
- Mintaja pieczemy w rozgrzanym do 160 st. C piekarniku przez ok. 13-15 minut.
Naszą upieczoną rybę podajemy z kaszą gryczaną i pyszną surówką colesław.