Pieczona karkówka z warzywami

Pieczona karkówka z warzywami

Tym razem… propozycja Madzi na niezwykle pyszny obiad. Ten przepis pokaże w jaki prosty sposób jesteśmy w stanie przygotować pyszne, można powiedzieć jednogarnkowe danie… połączenie zdrowych warzyw z pieczonym mięsem.

Pieczona karkówka z warzywami to przepis, który z całą pewnością częściej zagości na naszym stole.

Pieczona karkówka z warzywami – składniki:

  • 500g karkówki
  • 1 pietruszka
  • 2 marchwie
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Pieczona karkówka z warzywami – przepis:

  1. Karkówkę kroimy w plasterki i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i papryką.
  2. Doprawione plastry karkówki obsmażamy na odrobinie oleju z obu stron.
  3. Warzywa obieramy, kroimy w plasterki i następnie marynujemy w marynacie przygotowanej z oliwy, pieprzy, soli i ziół prowansalskich.
  4. Warzywa i karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.

Smacznego!

Inne przepisy na karkówkę:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.