Piątkowe śniadanie – pyszna pasta jajeczna

Piątkowe śniadanie - pyszna pasta jajeczna

Część osób po prostu w piątek nie je mięsa czy wędlin więc tym razem propozycja śniadania właśnie dla nich – pasta jajeczna. Jest o tyle fajna, że jej wykonanie jest błyskawiczne.

Zrobienie pasty jajecznej dziś rano zajęło mi dosłownie 10 minut (nie licząc gotowania jajek – najlepiej zrobić to dzień wcześniej.

Pasta jajeczna – składniki

  • 3 jajka
  • pół cebuli
  • ok. 50 g sera żółtego
  • 2 duże łyżki majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy

Pasta jajeczna – przepis

Musimy ugotować jajka na twardo, najlepiej to zrobić dzień wcześniej. Tak aby przez noc jajka nam ostygły. Następnie drobno je kroimy, albo ścieramy na tarce na grubych oczkach. Podobnie postępujemy z żółtym serem. Połowę cebuli drobno kroimy.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawami.

Najlepiej smakuje na świeżej bułeczce prosto z piekarni.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.