Pasta z tuńczyka
Śniadania

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka jest bardzo zdrowa i doskonale sprawdzi się na każde śniadanie. Podana ze świeżym, chrupiącym pieczywem smakuje jeszcze lepiej. Przygotowanie pasty z tuńczyka nie jest czasochłonne i poświęcając 15 minut w kuchni będziemy mieli bajeczne śniadanie.

Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…

Składniki na pastę z tuńczyka:

  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 płaska łyżka majonezu
  • 4 ogórki konserwowe
  • szczypta pieprzu.

Przepis na pastę z tuńczyka:

  1. Jajka gotujemy na twardo (ja ugotowałem je wieczorem wcześniejszego dnia). Ostudzone jajka kroimy w drobną kosteczkę.
  2. Tuńczyka odsączamy z zalewy (ja wykorzystałem tuńczyka w oleju) i dodajemy do pokrojonych jajek.
  3. Cebulę, ogórki konserwowe drobno kroimy w kosteczkę i dodajemy do tuńczyka.
  4. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do pasty.
  5. Wszystkie składniki mieszamy z 1 płaską łyżką majonezu. Całość doprawiamy szczyptą pieprzu.

Pastę najlepiej podać ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Tak, tak wiem, że domowe pieczywo jest najlepsze, ale możecie skorzystać z takie gotowego pieczywa do wypieku w domu. My kupiliśmy ciabattki. Wkładamy je do rozgrzanego piekarnika na ok. 10 minut.

 

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.