Pasta jajeczna z żółtym serem
Przystawki, przekąski, sosy

Pasta jajeczna z żółtym serem

Pasta jajeczna z dodatkiem żółtego sera pozwoli nam urozmaicić nam nasze co dzienne śniadanie oraz kolację. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a smak ma po prostu niebiański.

Lista na zakupy oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…

Pasta jajeczna z żółtym serem – składniki

  • 4 jajka
  • ok. 100 gram żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majonez
  • przyprawy: pieprz, sól

Pasta jajeczna z żółtym serem – przepis

Na początku musimy ugotować jajka na twardo i odstawić do przestudzenia, dzięki temu będzie nam dużo łatwiej zetrzeć je na tarce. Możemy je również pokroić w kosteczkę. Następnie do miski dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodajemy starty żółty ser. Dodajemy wyciśnięty czosnek, albo drobno posiekany.

Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy dwie duże łyżki majonezu.

 

Wszystko dokładnie mieszamy i mamy gotowe danie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.