Pasta jajeczna ze szczypiorkiem na Wielki Piątek

Pasta jajeczna na Wielki Piątek

Dziś jest Wielki Piątek, post ścisły, więc dziś szybki przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem jest bardzo szybka w przygotowaniu, a zaoszczędzony w ten sposób czas możemy przeznaczyć na inne zajęcia.

Poniżej znajdziecie prosty przepis i listę zakupów, sprawdźcie….

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – składniki

  • 4 jajka
  • ok. 100g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – przepis

Przygotowanie zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, które następnie musimy odstawić do ostudzenia. W przeciwnym wypadku, będzie nam bardzo trudno je kroić albo ścierać na tarce. Ja właśnie wybrałem ten drugi sposób, mianowicie do dużej miski na grubych oczkach ścieram jajka, ser żółty, dodaję do tego drobno pokrojony szczypiorek i doprawiam wszystko solą i pieprzem. Tym razem zrobiłem wersję troszkę ostrzejszą, tak więc nie żałowałem pieprzu. Całość mieszamy z majonezem i mamy gotową pastę jajeczną.

Pasta doskonale smakuje z domowym chlebem.

Smacznego!!!

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.