
Każdy facet lubi dobrze zjeść i to konkretny kawałek mięsa. Co powiedzie na pyszne żeberka przygotowane po raz kolejny przez Madzię :)
Przygotujemy je dość szybko, najwięcej czasu pochłonie ich pieczenie, które zajmie ok. 2 godzin. Przecież najlepsze będą tylko wtedy kiedy mięsko będzie odchodziło od kości.
Składniki
- 2 kg żeberek
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 300 ml wody
Przygotowanie żeberek wg. Madzi :)
- Żeberka myjemy i dzielimy na mniejsze części, oprószamy solą i pieprzem.
- Cebulę, czosnek obieramy i kroimy na plasterki.
- Żeberka, cebulę i czosnek układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy ok. 300 ml wody i wstawiamy na ok. 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 160 st. C.
Podajemy z kaszą gryczaną, kaszą pęczak i buraczkami.
Bardzo pyszne te wszystkie dania. Pani Madzia jest świetną kucharką. Podziwiam ją. Właśnie szykuję imieninowe przyjęcie tzn. obiad i nie wiem co mam wybrać. Potrafię tylko proste dania a chciałabym wypaść dobrze. Przykro ale nie jestem Pania Madzią. Wielki szacun Pani Madziu.
Ma Pani rację :) Madzia świetnie gotuje…
Ja polecam przygotować… pyszne polędwiczki z pieczonymi pomidorkami i do tego podać sałatkę…
Tutaj znajdzie Pani przepis:
http://kulinarnyblog.pl/poledwiczki-z-pieczonymi-pomidorkami/