Najlepszy na świecie tatar
Przystawki, przekąski, sosy

Najlepszy na świecie tatar

Nigdy nie lubiłem tatara. Nie wiem dlaczego. Do momentu kiedy go nie spróbowałem, no i kilka dni temu był mój debiut zrobiłem swojego pierwszego i to jakże smacznego tatara. Może do perfekcji mu troszkę zabrakło, ale już kolejnym razem będzie perfekcyjny.

A więc nie jest może do końca perfekcyjny, bo tym razem wykorzystałem gotowe danie tatarskie, tak, tak wiem, że powinien to być świeży kawałek wołowiny, która drobno musimy posiekać.

Tatar – składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • pieprz
  • sól

Tatar – przepis

Zaczynamy od sparzenia jajka. Następnie dodajemy jajko do mięsa i dokładnie mieszamy. Doprawiamy sporą ilością soli i pieprzu, bo same mięso jest takie nijakie, bez smaku. Następnie wykładamy na talerz i układamy w około drobno pokrojoną cebulkę i ogórka konserwowego.

Niektórzy preferują aby wymieszać tatara z cebulką i ogórkiem, ale to już według uznania i gustu.

Ja jadłem go z bułeczką posmarowaną masełkiem.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.