Multicooker – Łosoś pieczony w czerwonym winie

Multicooker - Pieczony łosoś w czerwonym winie

Po raz kolejny będzie niezwykle zdrowo, a przede wszystkim szybko. Wystarczy nam 20, najwyżej 25 minut na przygotowanie tego dania. Pamiętajmy, że ryby zawierają dużo potrzebnych kwasów omega3, a dodatkowo łosoś zawiera wiele witamin np. D, B12, a także fosfor i selen niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmy. To danie również przygotuję przy wykorzystaniu multicookera.

Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…

Składniki na łososia w czerwonym winie:

  • 2 filety z łososia
  • 1/2 pęczku koperku
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki czerwonego wina (półsłodkiego)
  • 4 pomidorki koktajlowe

Przepis na łososia w czerwonym winie:

  1. Łososia myjemy, skraplamy sokiem z 1/2 cytryny i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
  2. Ustawiamy program BAKE na 20 minut, na dnie układamy łososia i dolewamy 1/2 szklanki czerwonego wina. Aby dodać słodkości ja użyłem wina półsłodkiego i dodałem 4 pomidorki koktajlowe.
  3. Po zakończeniu programy urządzenie przełączy się w tryb podtrzymywania ciepła.

 

Całość podałem z fasolką szparagową (niestety o tej porze mrożoną) z dodatkiem odrobiny masełka i bułki tartej:)

Smacznego!

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.