Multicooker – Filet z kurczaka z brokułem na parze

Filet z brokułem na parze

Tym razem zdrowy przepis :) Do jego przygotowania nie użyliśmy ani grama soli. Kurczak i brokuł jest przygotowany na parze, a całość smaku dopełnia przepyszny sos tzatziki. Całość dania jest przygotowane w multicookerze.

Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…

Składniki

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 brokuł
  • rozmaryn

Przygotowanie sosu tzatziki:

  1. 1/2 ogórka zielonego obieramy ze skórki, wydrążamy środek i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  2. Do miseczki wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy ogórka i 200 ml jogurtu naturalnego. Całość doprawiamy szczyptą pieprzu i dokładnie mieszamy.

 

Przygotowanie filetu i brokuła na parze:

  1. Filet z kurczaka delikatnie posypujemy szczyptą pieprzu i układamy w naczyniu do gotowania na parze w multicookerze, posypujemy rozmarynem. Ustawiamy program STEAM na 25 minut i zamykamy pokrywę.
  2. Po 10 minutach dokładamy brokuła podzielonego na różyczki i czekamy do zakończenia programu. Po zakończeniu gotowania urządzenie przełączy się w tyb podtrzymywania ciepła.

Smacznego!

 

3 Comments

  1. LUDZIE!!! DLACZEGO NIKT Z WAS NIE PODA PROPORCJI ITP-WIEKSZOSC Z NAS FACETÓW NIE WIE ILE WODY WLAĆ DO TEJ CHOLERNEJ MISKI-WIEC PODAWAJCIE WSZELKIE SZCZEGÓŁY W PRZEPISACH!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.