Muffiny z brokułem i żółtym serem

Muffiny z brokułem i żółtym serem

Bardzo często przeglądamy internet w poszukiwaniu szybkiej przekąski na przyjęcie, nie inaczej było także w naszym wypadku… tylko, że przepis na muffiny z brokułem i serem żółtym znaleźliśmy w książce kucharskiej.

Przekąska jest niezwykle szybka do przygotowania i bardzo prosta… składa się dosłownie z kilku składników. Możemy ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno :)

Świetnie do tej przekąski będzie pasował sos pomidorowy albo sos czosnkowy. W składnikach znajdziecie link do przepisu na oba sosy.

Muffiny z brokułem i żółtym serem – składniki (na ok. 6 dużych muffinów):

Muffiny z brokułem i żółtym serem – przepis:

Brokuła gotujemy przez ok. 3 minuty we wrzątku. Następnie hartujemy w zimnej wodzie. Powinien być al dente.

Jajka roztrzepujemy razem z dodatkiem soli i pieprzu.

Foremki na muffiny wykładamy papilotkami do muffinów i umieszczamy w nich różyczkę brokuła. Dodajemy odrobinę sera żółtego i wypełniamy do 2/3 roztrzepanym jajkiem. Po wierzchu posypujemy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 15-17 minut.

Smacznego!

 

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.